Biografie

Sopraan Sarah Konig (1998) is een veelzijdige klassieke zangeres, zangdocente en maker. In juni 2022 behaalde ze haar Bachelor Klassieke Zang aan het ArtEZ Conservatrium Zwolle bij Claudia Patacca met een ‘uitmuntend’ voor haar interdisciplinaire productie: Morendo.

Sarah heeft in haar jonge carrière al vaak op het podium gestaan en was al meerdere keren solo te horen op Radio 4, o.a. vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. In 2021 speelde ze de acteerrol Elba in de opera La Traviata bij de Nederlandse Reisopera waarmee ze o.a. in Carré in Amsterdam stonden en in 2022 met de herneming weer door Nederland tourden. In 2023 zong ze de rol Zerlina in een afstudeerproductie Don Giovanni van ArtEZ studenten.
Naast opera soleert Sarah ook bij koren. Zo zong zij bijvoorbeeld Mozarts en Duruflé’s Requiem, en Bachs Cantate Ich hatte viel Bekümmernis bij Euterpe Toonkunstkoor en het Nederlands begeleidingsorkest o.l.v. jurriaan Poesse.


Sarah houdt ervan om met haar stem verhalen te vertellen en mensen mee te kunnen nemen in een andere wereld door middel van muziek en theater. Dit doet ze met een uiteenlopend solorepertoire, maar het liefst samen met anderen. Ze is dan ook actief in meerdere ensembles, waaronder het Kobari Trio waarmee ze in 2021 de eerste prijs bij The Best Of van de Chamber Music Sessions ArtEZ Zwolle wonnen, in de finale van het Storioni Concours stonden, op het Festival Klaterklanken speelden en in 2022 in TivoliVredenburg voor de Vrienden van het Lied speelden.


Met twee studiegenoten heeft ze het zangtrio Cari Soprani opgericht dat een heel uiteenlopend repertoire brengt van swing, volks, jazz, close harmony tot klassieke muziek, waarvoor ze eigen arrangementen en danschoreografieën maken. Ze maakten opnames voor het Wilminktheater, stonden in 2023 op Festival Klaterklanken en werken veel samen met Stichting Stroopwafelconcerten.


Ze staat niet alleen graag op het podium om haar passie te kunnen delen, maar geeft ook graag les. Sinds 2019 geeft zij met veel plezier privé zangles en sinds 2022 is zij docente zang, musical en theater bij Muziekschool Pianoforte. Ook is ze zich gaan specialiseren in de kinderstem en is zij sinds 2023 de zangdocente bij Koorschool Lambertus in Hengelo en bij het Stadsjongenskoor Oldenzaal.